Гості, які уникають глютену, часто стають справжнім викликом для шеф-кухарів. На щастя, зараз можна знайти навіть традиційні замінники макаронних виробів, виготовлені з твердої пшениці. Таким чином, ви легко можете нагодувати гостей, які мають алергію або непереносимість глютену (навіть якщо ваш ресторан спеціалізується на макаронних стравах).

Які макарони без глютену існують і як їх готувати?

Види макаронних виробів без глютену

Кукурудзяні макарони

Це одні з найпопулярніших макаронів без глютену. Кукурудзяна локшина природно не містить глютену, легко засвоюється і має характерний жовтий колір.

Але не перестарайтеся, інакше вона злипнеться і не виглядатиме апетитно.

Використовують таку локшину так само, як і традиційні макаронні вироби: в супах, салатах, з соусами (особливо смачно — із соусом песто).

 

Локшина з коричневого рису

Її важче знайти, ніж кукурудзяну локшину, але вона більш популярна серед людей, що не вживають глютену. Вона щільніша і тому більш схожа на традиційні макаронні вироби з твердої пшениці.

Деяким гостям не подобається коричневий колір цього виду локшини, тому ідеально подавати такі макарони з коричневим або томатним соусом.

Якщо ви хочете, щоб ваш томатний соус був смачним, обов'язково використовуйте правильний сорт помідорів. Томатний соус Наполі Knorr виготовлено із відбірних італійських помідорів, що чудово підкреслюють смак пасти.

Азійська рисова локшина

Рисова локшина, яку традиційно використовують в країнах Азії, не містить глютен. Ви знайдете широкий вибір макаронних виробів, в тому числі вермішель сомен, фунчозу або макарони з тапіоки чи чорного рисового борошна. Використовуйте їх для приготування улюблених класичних азійських страв.

Ми також дуже рекомендуємо приготувати в'єтнамський суп фо — ароматний бульйон зі спеціями та зеленню, що подається з яловичиною та великою кількістю локшини. Рецепт тут:

Бобова локшина

Локшина з бобових, таких як нут, червона сочевиця або зелений горошок, стає все більш популярною. Колір видає продукт, з якого вона зроблена. І, зазвичай, така локшина зберігає аромат основного інгредієнта! Ось чому її слід використовувати не для заміни макаронних виробів у традиційних стравах з макаронів, а для використання у абсолютно новій концепції меню.

Ці види макаронних виробів містять глютен, але вони надзвичайно багаті білком. Додайте їх до свого меню та залучіть гостей, які піклуються про свою вагу або дотримуються білкової дієти.

Мікс

Виробники, які прагнуть виготовляти безглютенові замінники макаронних виробів, часто змішують різні види борошна: рис, кукурудзу, картоплю, бобові, амарант, щоб отримати правильний аромат і текстуру.

Часто безглютенова локшина дуже нагадує класичні макаронні вироби з пшеничного твердого борошна, тому її рекомендують використовувати кухарям, які хочуть адаптуватися до безглютенової дієти гостей.