Корисні закуски: що обрати?

Що можна використати для приготування корисних закусок? Скористайтесь ідеями наших шеф-кухарів.

Підбираючи корисні інгредієнти для закусок, варто зосередитися на продуктах, багатих на вітаміни, мікро- і макроелементи. На вершині списку опиняться продукти з низьким вмістом жиру, а також хоча й жирні, але надзвичайно поживні горіхи і зерна.

Що ж до способу приготування їжі, обирайте приготування на грилі або на парі замість смаження.

Арабські соуси і пасти

Набір арабських паст зі свіжими овочами і домашнім лавашем із цільнозернового борошна є чудовою корисною закускою.

Які пасти можна приготувати?

Хумус

Хумус

Кремоподібна паста, неймовірно популярна в арабській кухні, яка складається з нутового пюре з додаванням тахіні і лимонного соку. Інколи ще додають часник і затар, в який входить суміш сумаха, підсмаженого насіння кунжуту і трав.

Мухамара

Мухамара

Смажений перець з горіховим соусом. Додайте гранатову патоку, щоб підкреслити солодкий смак перцю.

Баба гануш

Баба гануш

Ця закуска містить пюре з баклажанів, в яке додають тахіні, лимон і часник. Найкраще подавати охолодженим, бо низька температура підкреслює особливий, з димком, аромат страви.

Лабне

Лабне

Свіжий сир, зроблений з густого йогурту. Його можна сервірувати по-різному: у вигляді посипаних зеленню кульок, які ріжуть скибками і накладають на хліб або просто на тарілці з додаванням оливкової олії.

Важко уявити собі близькосхідну кухню без ароматних спецій, а особливо — кмину. Спробуйте ароматний перемелений кмин з Індії Knorr, щоб відчути справжній смак арабської кухні.

Морепродукти — королівська страва

Шанувальники здорової їжі, безсумнівно, оцінять морепродукти, які містять багато білків, вітамінів групи В та інших поживних речовин та мало жиру.

Скористайтесь ідеями наших шеф-кухарів щодо приготування корисних закусок з морепродуктів.

  • Смажені устриці з помідорами чері і часником
  • Половинки авокадо, фаршировані креветками на грилі
  • Креветки на грилі з вершковим сиром, сервіровані на скибці огірка
  • Кальмар на грилі в медовому маринаді
  • Шашличок з креветок на салаті

Карпаччо з восьминога — дізнайтеся рецепт тут!

Азійські смаки

Кухня Далекого Сходу вирізняється стравами, що готуються з корисних для здоров’я продуктів і містять невелику кількість жиру. Надихайтесь нашими ідеями.

  • Едамаме з варених бобів зі смаженим кунжутним насінням

Едамаме — це страва, приготована із зелених соєвих бобів, яка набуває надзвичайної популярності. Боби трохи схожі на стручки гороху. Їх можна подавати очищеними або у стручках, з часником або перцем чилі, як окрему закуску або в якості інгредієнта для салату або поке боул.

  • Спрінг-роли з арахісовим соусом

Свіжі роли можуть бути нафаршировані коренеплодами, жульєном, шинкованою капустою, рисовою локшиною, азійськими грибами, зеленню та навіть шматочками фруктів (манго або полуниці). Якщо ви хочете зробити закуску більш поживною, додайте приготований на грилі маринований тофу або креветки.

  • Тартар з тунця

Шматочки тунця, заправлені соєвим і рибним соусами, подають з імбиром і смаженим насінням кунжуту. Із цією стравою гарно поєднуються шматочки чи пюре з авокадо або соус з авокадо із додаванням васабі.