меню

Овочі на грилі можна подавати як гарнір до м’ясних страв або як основну страву, поєднуючи овочі з потрібними інгредієнтами. Така комбінація сподобається не лише гостям, які взагалі не вживають м’яса, але й тим, хто просто бажає насолоджуватися корисною сезонною натуральною місцевою їжею.

Більшість овочів на грилі

На грилі можна смажити не лише кабачки та баклажани. Перелік нижче стане вам у пригоді. Якщо ви ніколи не готували на грилі деякі з цих овочів, поекспериментуйте та з’ясуйте, які вони на смак із ароматом диму.

Як смажити кабачки й баклажани на грилі?

Слід нарізати овочі скибочками товщиною 1,5 см, уздовж або впоперек. Ця оптимальна товщина гарантує, що тепло потраплятиме всередину, а овочі готуватимуться рівномірно.

Щоб баклажани не гірчили, варто натерти скибочки сіллю та залишити на півгодини, а потім промити холодною водою. Такий спосіб набув популярності в Грузії та інших країнах, де зазвичай їдять баклажани.

Щоб кабачки та баклажани не висохли на грилі, слід змазати їх невеликою кількістю рослинної або оливкової олії. Також можна промаринувати їх перед смаженням протягом 15 хвилин. Змішайте олію з цедрою лимона, часником або приправою Knorr Delikat універсальна, щоб надати овочам виняткового смаку.

Смажте шматочки кабачків і баклажанів з кожного боку протягом 3-4 хвилин, щоб вони залишилися ніжними, але міцними. Газовий або електричний гриль не додає овочам аромату барбекю «з димком».

Якщо не маринувати овочі перед смаженням, варто безпосередньо перед подачею на стіл приправити їх свіжонарізаною зеленню та оливковою олією або — для зручності — пастою з базиліком Knorr Primerba Базилік.

Як смажити на грилі картоплю та батат?

Витончена картопля «з димком», а також батат з темними слідами гриля стане неперевершеною закускою з різноманітними соусами або ідеальним гарніром. Можна засмажити картоплю на грилі повністю або нарізати овочі скибочками чи клинками. Варто лише заздалегідь їх проварити і відрегулювати час смаження відповідно до розміру шматочків. Картопля та батат мають бути м’якими, але не перетворюватися на кашу.

Намастіть овочі оливковою олією та обсмажте на сильному вогні, щоб утворилась апетитна хрустка скоринка. Після смаження варто підкреслити смак страви за допомогою базиліка Knorr Primerba Базилік, який додає картоплі середземноморського колориту.

Або, щоб отримати геть інший результат, можна засмажити цілу картоплину, загорнуту у фольгу. У такому разі можна знехтувати попередньою кулінарною обробкою, але доведеться довше тримати овочі на грилі.

Качани кукурудзи на грилі — сезонний хіт

Смажену на грилі кукурудзу люблять всі: і дорослі, і малі. Але досконалий качан кукурудзи на грилі вимагає трохи більше зусиль, ніж можна уявити. Ось кілька порад, які допоможуть підібрати правильну техніку.

  • Смаження в лушпинні. Цей спосіб дозволяє зберегти надзвичайну соковитість кукурудзи. Перед смаженням слід відсунути лушпиння та прибрати шовковисті ниткоподібні шматочки качанів незрілої кукурудзи. Намастіть кукурудзу вершковим маслом або олією, приправте сіллю та перцем та поверніть лушпиння на місце. Після такої обробки на качанах не залишиться виражених слідів гриля. Якщо хочете, щоб вони з’явилися, потрібно знову відсунути лушпиння, коли кукурудза стане м’якою, та швидко обсмажити качани на сильному вогні.
  • Замочування. Деякі кухарі замочують качани в лушпинні на 10 хвилин перед смаженням. Вологе лушпиння парує на грилі, пом’якшуючи смак готової страви.
  • Попередня кулінарна обробка. Якщо ви смажите кукурудзу на грилі без лушпиння, краще спочатку проварити її близько 10 хвилин. Качани швидше стануть м’якими, не втративши на грилі солодкого смаку.

Можна нарізати кукурудзу на грилі та подати шматочки, або подавати качани цілими, наприклад, як у мексиканській вуличній страві elote з кукурудзою на грилі, соусом на основі майонезу (можна приготувати з веганським майонезом), спеціями та тертим локальним твердим сиром.

Морква, петрушка та корінь селери на грилі

Коли справа доходить до коренеплодів, гриль сьогодні замінює запікання. Гриль так само добре підкреслює солодкість, надаючи м’якого аромату «з димком».

Для приготування ідеальних коренеплодів на грилі слід спочатку натерти їх оливковою олією або маринадом, обернути фольгою та випікати до готовності. Потім варто викласти коренеплоди на гриль, та, якщо вони не були приправлені раніше, можна додати ароматну суміш трав із вершковим маслом Knorr butter & herb Aroma Mix, перемішати і відразу подавати.

Цю техніку було використано в рецепті приготування кореня селери на грилі з овочевою глазур’ю та запеченими овочами. Натисніть тут, щоб дізнатися, як легко зробити щось насправді вишукане.