Японська кухня зачаровує не лише тим, як вона смакує, а й тим, що у ній використовуються техніки, далекі від тих, які ми знаємо. Тому тестування японських страв та приготування їх на власній кухні може бути дивовижною пригодою!

Ось перелік основних страв, які ви повинні навчитися готувати, щоб стати експертом японської кухні.

Це куряче філе в панірувальних сухарях, смажене до золотисто-коричневого кольору і подане скибочками. Традиційно подається з густим і темним соусом тонкацу, приготованим з пюре з овочів (наприклад, помідорів), фініків і патоки.

За межами Японії, куряче кацу також популярне на Гаваях та Каліфорнії, де його часто смакують на обід, а подають із місо-супом, рисом та салатом з капусти.

Хоча деякі вважають його національною стравою Японії, правда полягає в тому, що англійці привезли карі з Індії, і він набув популярності в Японії ще в 60-х роках. За своїм походженням він сильно відрізняється від тайського карі, найпопулярнішого виду карі в нашому регіоні.

Японський карі густий і ароматний, з характерним пряним ароматом. Він містить цибулю, картоплю, моркву та шматочки м’яса, наприклад, яловичину, свинину чи курку. Подається з рисом або куркою кацу.

Теріякі насправді не є стравою — це техніка приготування. Вона передбачає смаження риби або м’яса на грилі в спеціальному маринаді, виготовленому з соєвого соусу та мірінового вина, з дуже великою кількістю цукру. Цукор — це те, що надає страві своєрідного блиску. Це не повинно дивувати, адже "теру" означає "сяяти".

Смачні курячі шашлички, змочені в маринаді з соєвого соусу, мірінового вина, саке та цукру. Традиційно смажать на вугіллі та подають не лише у ресторанах високого класу, але й з стріт-фуд траків під час свят та фестивалів.

Курка тут не єдиний варіант основного інгредієнта — іноді її замінюють на печінку, гриби, болгарський перець або цибулю-порей.

Рамен

Насичений бульйон з локшиною і начинками, такими як скибочки м'яса, варене яйце, водорості, гриби, паростки та овочі. Хоча традиція зародилася в Китаї, рамен знайшов дорогу до Японії в 19 столітті — і залишився там назавжди, ставши основною стравою як вдома, так і в меню ресторанів.

Японська версія сильно відрізняється від свого китайського аналога. Зазвичай він містить морепродукти або курку і може бути щедро приправлений місо-пастою. Якщо ви шукаєте автентичний рецепт рамена, натисніть тут!