меню

Зберігання продуктів у ресторані є критично важливим для користі та безпеки харчових продуктів. На якість продуктів впливає безліч чинників, зокрема фактично відведений для зберігання простір, умови доставки та гігієна персоналу. Ми склали перелік з восьми рекомендацій зі зберігання харчових продуктів у ресторані, які допоможуть гарантувати безпеку харчових продуктів на вашій кухні. Чи ви помічник кухаря на самому початку кар’єри, а чи визнаний експерт з кулінарії — перегляд цих порад може покращити роботу вашого ресторану і вберегти ваших відвідувачів від небезпеки.

Порада № 1. Температура під час доставки

Порада № 1. Температура під час доставки

У разі доставки свіжих продуктів міряйте температуру кожного інгредієнта. У разі неправильного охолодження бактерії здатні розмножуватися швидше. Зверніться до партнера з доставки та поверніть продукти.

Порада № 2. Отруйні хімічні речовини

Порада № 2. Отруйні хімічні речовини

Не допускайте потрапляння отруйних хімічних речовин і мийних засобів у їжу. Ніколи не розміщуйте небезпечні речовини над їжею.

Порада № 3. Рівень над підлогою

Порада № 3. Рівень над підлогою

Зберігайте коробки не на підлозі, а на піднятій платформі або полиці. Підлога є джерелом бактерій.

 

Порада № 4. Простір для зберігання

Порада № 4. Простір для зберігання

Переконайтеся, що простір для зберігання й продукти чисті та відповідають вимогам гігієни. Потрібно забезпечити можливість закривати зону зберігання, щоб утримувати її сухою й захищеною від шкідників. 

Порада № 5. Метод FIFO

Порада № 5. Метод FIFO

Під час зберігання та створення запасів продуктів застосовуйте систему використання продуктів у порядку надходження First In, First Out (FIFO). Завдяки цьому методу ви забезпечите якість і безпеку харчових продуктів. Згідно з методом FIFO, харчові продукти, що доставляються до ресторану, використовуються згідно з датою їх надходження. Цей метод забезпечує використання більш давніх продуктів першими.

Порада № 6. Маркування

Порада № 6. Маркування

Не забувайте позначати дати приготування страв (клейте етикетки з датою, назвою страви і датою приготування). 

Порада № 7. М’ясо зберігається внизу

Порада № 7. М’ясо зберігається внизу

М’ясо має зберігатись під іншими продуктами, щоб запобігти перехресному забрудненню м’ясним соком інших харчових продуктів.

Порада № 8. Дотримуйтесь температурного режиму

Порада № 8. Дотримуйтесь температурного режиму

Дотримуйтесь вимог температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, щоб гарантувати постійне зберігання продуктів за оптимальної температури, що забезпечує свіжість продуктів і запобігає їх перехресному забрудненню.

Таблиця зберігання харчових продуктів у ресторані

  • КАТЕГОРІЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

    РЕКОМЕНДОВАНА ТЕМПЕРАТУРА ЗБЕРІГАННЯ

     

    Швидкопсувні заморожені продукти, наприклад м’ясо

    -18 C°

    Швидкопсувні охолоджені продукти, наприклад, м’ясо та риба

    0 - 7C°

    Сухі продукти, наприклад рис або паста

    16 - 21C°

    Швидкопсувні охолоджені продукти, наприклад фрукти й овочі

    2 - 7C°

    Швидкопсувні охолоджені продукти, наприклад молоко

    2 - 7C°

Безкоштовні етикетки для холодильника

Безкоштовні етикетки для холодильника

Використовуйте цей зручний список етикеток для холодильника, щоб позначити охолоджені продукти.

Завантажити