Коли йдеться про роботу закладів громадського харчування, найвищим пріоритетом має бути забезпечення гігієни на кухні. Скористайтесь цим контрольним списком з прибирання службових приміщень і зони обслуговування ресторану, щоб забезпечити дотримання правил гігієни на вашій кухні.
-
КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК ДЛЯ СЛУЖБОВОЇ ЗОНИ:
КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК ДЛЯ ЗОНИ ОБСЛУГОВУВАННЯ:
Щодня:
Щодня:
- Миття всіх поверхонь (включно з обробними дошками та приладдям)
- Миття фризерів для морозива та інших автоматів
- Витирання фритюрниць
- Очищення та миття кошиків для сміття та збору матеріалів для вторинної переробки.
- Миття підлоги (включно з холодильними приміщеннями)
- Заміна підкладок з фольги на грилі
- Прання всіх фартухів, кухонних серветок і кухарського одягу
- Очищення грилів
- Очищення та миття кошиків для сміття
- Маркування та накривання всіх продуктів харчування
- Дезінфекція жиро вловлювальних фільтрів у посудомийній машині.
- Миття столів
- Очищення барних диспенсерів для напоїв, кранів і мийок.
- Очищення всіх поверхонь: стільців, столів, шинквасу та стійок
- Прибирання підлоги пилососом
- Миття підлоги
- Прибирання в усіх туалетах кілька разів за зміну
- Очищення меню
- Протирання настільних комплектів зі спеціями
- Витирання пилу з полиць та декоративних елементів
- Заміна ганчірок для бару
Щотижня:
Щотижня:
- Очищення та дезінфекція холодильників, охолоджувачів, камер зберігання охолоджених продуктів та плит (згідно з інструкціями виробника)
- Миття стін (у разі потреби)
- Очищення вхідної групи (скляні двері, дверні ручки та рами)
- Очищення пилососом підлоги та килимових покриттів
- Дезінфікування кавових автоматів
- Прочищення підлогових стоків очисними засобами
- Миття рам картин, стельових вентиляторів, стін (у разі потреби)
- Миття плінтусів.
- Протирання ніжок стільців і столів.
Щомісяця:
- Очищення від жиру (обсмажувальні апарати, варильні поверхні, духові шафи та плити)
- Протирання морозильних камер
- Спорожнення та чищення бункеру для льоду
- Миття стель
- Миття та перевірка кухонного приладдя (гострота ножів, температура холодильника, калібрування духової шафи та термометрів)
Завантажте контрольний список з прибирання в ресторані!
Зручний шаблон для використання у службових приміщеннях та зоні обслуговування, щоб забезпечити бездоганну чистоту в ресторані!