меню
Unilever Food Solutions » Головна
  • Головна
  • Натхнення для Шефа
    • Натхнення для Шефа
    • Поради та підказки
    • Тренди
    • У світі чаю
    • Сезонні пропозиції
    • Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу
  • Рецепти
  • Продукти
    • Усі продукти
    • Бульйони, спеції та салатні заправки
    • Гарніри
    • Соуси
    • Супи і супові інгредієнти
    • Чай
  • Хто ми
  • Контакти
  • Мій профіль
    • Увійти
    • Мій профіль
    • Вийти
  • Контакти
  • {query} у продукти
  • {query} у рецепти
  • {query} у інше
всі
    • Забули пароль?

      Завантаження входу

      Будь ласка, зачекайте

    • Створити акаунт
    • Контакти
    • Мій профіль
    • Контакти
    • Вийти
  1. Головна
  2. Натхнення для Шефа
  3. Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу
  4. Безпека їжі
  5. Контрольний список HACCP
  1. Безпека їжі
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Контрольний список HACCP
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Контрольний список HACCP
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Контрольний список HACCP
  • Новий Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу

Контрольний список HACCP

Як шеф-кухар, ви маєте бути певні, що їжа, яку ви подаєте, смачна, поживна і, що найважливіше, безпечна для вживання. Якщо стандарти безпеки харчових продуктів не дотримуються, ви наражаєте на ризик як здоров’я ваших клієнтів, так і репутацію вашого ресторану. Дотримуйтесь принципів HACCP і використовуйте контрольний список HACCP, щоб гарантувати безпеку на вашій кухні!

Дотримуючись вимог процесу HACCP (аналіз небезпечних факторів і контролю в критичних точках), виробники харчових продуктів мають змогу стежити за тим, як вони обробляють їжу, і впроваджувати процедури, що гарантують безпечність харчових продуктів для споживання. HACCP — це наукова система, визнана на міжнародному рівні, яка набуває дедалі більшого поширення спільно зі збірником стандартів на харчові продукти Кодекс Аліментаріус.

Створення плану HACCP для вашого закладу допоможе вам визначити й відстежувати біологічні, хімічні та фізичні чинники, які становлять загрозу для безпеки харчових продуктів. Ця система призначена для запобігання, а не реагування на ситуацію, що вже виникла, і є ефективним інструментом керування ризиками.

Існує сім принципів, яких потрібно дотримуватися для створення ефективного плану HACCP. Нижче наведено ці сім принципів і приклади їх застосування:

  1. Визначення всіх потенційних небезпек (наприклад, температура курятини під час доставки). 
  2. Встановлення критичних точок контролю (наприклад, температура зберігання курятини).
  3. Встановлення меж для контролю в критичних точках (наприклад, курятина має зберігатися за температури від 0 °C до 4 °C).
  4. Визначення коригувальних заходів для кожної критичної точки контролю (наприклад, критичний рівень відстежується шляхом вимірювання температури в холодильній камері 1 раз на тиждень (шляхом відстеження показників на дисплеї), а також шляхом вимірювання температури курятини каліброваним термометром 1 раз на тиждень. Показання вносяться до відомості реєстрації температури). 
  5. Верифікація та підтвердження придатності (наприклад, якщо температура перевищувала 4 °C, курятину потрібно приготувати в той самий день).
  6. Визначення того, як відстежуються критичні точки контролю (наприклад, з метою контролю відомості реєстрації температури охолодження переглядаються щомісяця). 
  7. Зберігання документів і даних обліку (наприклад, відомості температури зберігаються на об’єкті не менше року, а потім передаються до архіву).

Пов'язані статті

    • Новий
    • Безпека їжі
    • 1 хв на читання
    7 заходів від шеф-кухаря Роба, яких потрібно вжити просто ЗАРАЗ
    • Новий
    • Безпека їжі
    • 3 хв на читання
    8 рекомендацій шеф-кухарям щодо безпеки харчових продуктів
    • Новий
    • Безпека їжі
    • 7 хв на читання
    Контрольний список з обслуговування клієнтів з алергією на харчові продукти

Створити акаунт
  • Головна
  • Натхнення для Шефа
  • Рецепти
  • Продукти
  • Хто ми
  • Контакти
  • Підписатись на розсилку новин
  • Оберіть вашу країну
  • Please Recycle
  • Умови використання сайту
  • Повідомлення про конфіденційність
  • Політика Cookie
  • Мапа сайту
  • Партнери
Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі усіх новин!

Зареєструвавшись зараз, ви отримаєте рецепти, огляд галузевих трендів, та багато іншого.

Слідкуйте за нами
  • YouTube YouTube
  • Facebook Facebook
Unilever Food Solutions » Головна

© 2021 Unilever Food Solutions | Всі права захищені

Unilever Food Solutions » Головна

Встановити цей веб-додаток на ваш iPhone Встановити цей веб-додаток на ваш iPad Встановити цей веб-додаток на ваш смартфон Android Install this webapp on your Windows phone

Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Tap the share icon below and choose add to homescreen.

x