Як шеф-кухар, ви маєте бути певні, що їжа, яку ви подаєте, смачна, поживна і, що найважливіше, безпечна для вживання. Якщо стандарти безпеки харчових продуктів не дотримуються, ви наражаєте на ризик як здоров’я ваших клієнтів, так і репутацію вашого ресторану. Дотримуйтесь принципів HACCP і використовуйте контрольний список HACCP, щоб гарантувати безпеку на вашій кухні!
Дотримуючись вимог процесу HACCP (аналіз небезпечних факторів і контролю в критичних точках), виробники харчових продуктів мають змогу стежити за тим, як вони обробляють їжу, і впроваджувати процедури, що гарантують безпечність харчових продуктів для споживання. HACCP — це наукова система, визнана на міжнародному рівні, яка набуває дедалі більшого поширення спільно зі збірником стандартів на харчові продукти Кодекс Аліментаріус.
Створення плану HACCP для вашого закладу допоможе вам визначити й відстежувати біологічні, хімічні та фізичні чинники, які становлять загрозу для безпеки харчових продуктів. Ця система призначена для запобігання, а не реагування на ситуацію, що вже виникла, і є ефективним інструментом керування ризиками.
Існує сім принципів, яких потрібно дотримуватися для створення ефективного плану HACCP. Нижче наведено ці сім принципів і приклади їх застосування:
Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Tap the share icon below and choose add to homescreen.