Коли йдеться про роботу закладів громадського харчування, задоволення дієтичних потреб відвідувачів та врахування потенційної дії алергенів може бути непростим завданням. Ми склали зручний контрольний список для службових приміщень і зони обслуговування, що допоможе контролювати алергени на вашій кухні.
-
Контрольний список з обслуговування відвідувачів, що потребують страв без глютену й алергенів
- Чи знає персонал про особливі види дієти?
- Чи доступні навчальні програми для покращення обізнаності персоналу?
- Чи є план проведення навчання з обслуговування особливих потреб в харчуванні та нових видів алергії?
- Чи існує процес сертифікації, про який доцільно повідомити відвідувачів?
- Чи існує план дій з надання допомоги клієнтам з тяжкими алергічними реакціями?
- Як інші ресторани пропонують страви, що не спричиняють алергії?
Контрольний список для зони обслуговування щодо обміну інформацією з гостями та кухнею
- Чи дієтичні потреби відвідувача чітко з’ясовано?
- Чи донесено їх в ефективний спосіб до персоналу кухні?
- Чи є щось, що потрібно повідомити відвідувачеві після аналізу замовлення на кухні?
- Чи може кухня після закінчення обслуговування підтвердити, що було зазначено особливі вимоги?
- Чи підтвердив відгук відвідувача, що все було зроблено правильно, під час пропозиції страв і після вживання їжі?
- Чи відомі з досвіду будь-які дії з покращення процесу комунікації, які можна порекомендувати керівництву?
Контрольний список для кухні з приготування безпечних страв без глютену й алергенів
- Чи є маркування харчових продуктів [достатньо] чітким?
- Які інгредієнти у вашому меню зазвичай спричиняють алергічні реакції?
- Чи є страви, які можна легко змінити, щоб пропонувати меню людям зі спеціальними дієтичними потребами?
- Які продукти/страви не можна змінити, щоб дотримуватися особливих дієтичних вимог?
- Чи існує виділене робоче місце/набір кухонного приладдя, яке використовується, щоб запобігти перехресному забрудненню?
- Чи впроваджено систему для чіткого розділення звичайних замовлень і замовлень з особливими дієтичними вимогами?
- Чи підтверджено, що буде приготовано страву з дотриманням особливих дієтичних вимог, замовлену персоналу з обслуговування?