меню
Unilever Food Solutions » Головна
  • Головна
  • Натхнення для Шефа
    • Натхнення для Шефа
    • Поради та підказки
    • Тренди
    • У світі чаю
    • Сезонні пропозиції
    • Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу
  • Рецепти
  • Продукти
    • Усі продукти
    • Бульйони, спеції та салатні заправки
    • Гарніри
    • Соуси
    • Супи і супові інгредієнти
    • Чай
  • Хто ми
  • Контакти
  • Мій профіль
    • Увійти
    • Мій профіль
    • Вийти
  • Контакти
  • {query} у продукти
  • {query} у рецепти
  • {query} у інше
всі
    • Забули пароль?

      Завантаження входу

      Будь ласка, зачекайте

    • Створити акаунт
    • Контакти
    • Мій профіль
    • Контакти
    • Вийти
  1. Головна
  2. Натхнення для Шефа
  3. Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу
  4. Безпека їжі
  5. Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані
  1. Безпека їжі
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані
  • Новий Збереження функціонування вашого бізнесу впродовж коронавірусу

Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані

В кухні існує чимало загроз. Наводимо короткий перелік потенційних ризиків, керування якими гарантує безпеку на кухні.

Безпека харчових продуктів та робіт на кухні є предметом підвищеної уваги багатьох професіоналів у галузі харчування та напоїв. У таблиці нижче описано найпоширеніші ризики на кухні та довкола неї. 

  • Загальні точки контролю зон підвищеної небезпеки в ресторані:

    Особиста гігієна

    Доставка їжі

    Термін придатності

    Температура зберігання

    Приладдя

    Ризик забруднення харчових продуктів починається з вас. Забезпечте дотримання правил особистої гігієни. Перевіряйте всі продукти, перш ніж вони потрапляють на вашу кухню. Перевіряйте їх на дотик, запах, термін придатності, колір, наявність пошкоджень і температуру.

    Перевіряйте всі продукти, перш ніж вони потрапляють на вашу кухню. Перевіряйте їх на дотик, запах, термін придатності, колір, наявність пошкоджень і температуру.

    Продукти потрібно використовувати до закінчення терміну придатності. Стежте, щоб виконувалися всі інструкції зі зберігання.

    Переконайтеся, що під час приймання перевіряються температурні умови зберігання продуктів.

    Стежте, щоб усе обладнання, яке контактує з харчовими продуктами, милося після використання

    Зберігання

    Перехресне забруднення

    Приготування страв

    Подавання гарячих і холодних страв

    Посудомийна машина

    Зберігайте продукти у морозильній камері, холодильнику, приміщенні з низькою вологістю або в темному приміщенні. Спосіб зберігання залежить від типу продукту, однак основною вимогою є дотримання чистоти й вимог безпеки.

    Зберігайте сире м’ясо та овочі окремо від м’яса, що пройшло термічну обробку, стежте, щоб харчові продукти були накриті та захищені.

    Приготування заздалегідь допомагає економити час, та водночас потрібно організувати безпечне зберігання та маркування інгредієнтів.

    Гарячі та холодні страви одразу після розкладання на тарілки до подачі мають зберігатися за передбаченої температури.

    Щоб використовувати посудомийну машину ефективно, правильно розташовуйте в ній тарілки та кухонне приладдя.

    Ресторанна служба

    Видалення сміття

    Робочі поверхні

    Приготування в мікрохвильовій печі

    Охолодження

    Щоб зменшити ризик забруднення, стежте за тим, щоб персонал зони обслуговування дотримувався правил особистої гігієни.

    Розташовуйте кошик для сміття у закритій зоні кухні так, щоб запобігти контакту між ним та харчовими продуктами. Стежте, щоб кошик для сміття не переповнювався і щоб працівники регулярно його чистили та мили після цього руки.

    Стежте, щоб усе приладдя та стільниці були чистими та охайними.

    Використовуйте контейнери, тарілки та посуд, придатний для використання в мікрохвильовій печі.

    Швидко охолоджуйте гарячі страви до 20 °C через 2 години та до 5 °C ще через 4 години.

    Теплове оброблення

    Розігрівання

    Смаження

    Різання

    Розморожування

    Щоб харчові продукти були безпечними для споживання, готуйте їх за температури не нижче 74 °C; не піддавайте термічній обробці велику кількість продуктів одночасно.

    У разі розігрівання добре прогрівайте страву.

    Ніколи не розігрівайте жир для смаження до температури понад 175 °C і регулярно його фільтруйте.

    Використовуйте окремі обробні дошки для риби, овочів, термічно обробленого м’яса та сирого м’яса.

    Розмороження має виконуватися в холодильнику або під холодною проточною водою, щоб температура продукту не перевищувала 5 °C

     

Пов'язані статті

    • Новий
    • Безпека їжі
    • 3 хв на читання
    8 рекомендацій шеф-кухарям щодо безпеки харчових продуктів
    • Новий
    • Безпека їжі
    Загальні зони підвищеної небезпеки в ресторані
    • Новий
    • Безпека їжі
    • 7 хв на читання
    Контрольний список з обслуговування клієнтів з алергією на харчові продукти

Створити акаунт
  • Головна
  • Натхнення для Шефа
  • Рецепти
  • Продукти
  • Хто ми
  • Контакти
  • Підписатись на розсилку новин
  • Оберіть вашу країну
  • Please Recycle
  • Умови використання сайту
  • Повідомлення про конфіденційність
  • Політика Cookie
  • Мапа сайту
  • Партнери
Підпишіться на розсилку, щоб бути в курсі усіх новин!

Зареєструвавшись зараз, ви отримаєте рецепти, огляд галузевих трендів, та багато іншого.

Слідкуйте за нами
  • YouTube YouTube
  • Facebook Facebook
Unilever Food Solutions » Головна

© 2021 Unilever Food Solutions | Всі права захищені

Unilever Food Solutions » Головна

Встановити цей веб-додаток на ваш iPhone Встановити цей веб-додаток на ваш iPad Встановити цей веб-додаток на ваш смартфон Android Install this webapp on your Windows phone

Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Tap the share icon below and choose add to homescreen.

x