Maca root
Jackfruit sandwich


Фрукт з Південної Азії, що за смаком нагадує шматочки копченого м’яса і є чудовим вибором для вегетаріанців або тих, хто намагається їсти менше м’яса. Якщо свіжий джекфрут купити важко, для несолодких страв незгірше смакують молоді плоди, консервовані в розсолі. Спробуйте використати їх у веганських версіях ваших найпопулярніших сандвічів.

Jackfruit
Seaweed on plate


Традиційні для японської кухні, водорості є малокалорійним джерелом йоду, вітамінів та мінералів. Морські водорості мають багато різновидів, які єднає солоний присмак морської води, що чудово доповнює супи, салати та страви з рису. Спробуйте додавати їх до ваших страв задля цього додаткового відтінку смаку!

Seasweed
Cauliflower on plate


Терта відварена цвітна капуста — чудова заміна традиційному білому рису, що знизить калорійність страви та збагатить її клітковиною. Або ж спробуйте запекти її цілком, як ми зробили у цьому  рецепті запеченої цвітної капусти.

Cauliflower
Dragonfruit beautifully presented


Цей плід, що має екзотичний вигляд, належить до родини кактусів. Поріжте його і подайте як гарнір або додайте до сальси для унікального присмаку тако, або просто як прикрасу та приправу до салату!

Dragonfruit
Spirulina smoothie


Спіруліна — синьо-зелені водорості, які збирають у тропічних озерах. Вони є джерелом вітамінів, мінералів і рослинних білків. Оскільки переважно спіруліна пропонується у формі порошку, її не так легко включити в несолодкі страви, однак вона чудово підходить для приготування десертів або напоїв, наприклад смузі.

Spirulina
Maca root on spoon


На відміну від спіруліни, корінь маки можна разом з іншими овочами додавати до начинки листкових пиріжків, джемів та супів. Втім, за межами Перу корінь маки більш поширений у вигляді порошку або борошна. У кореню маки землистий, з горіховим відтінком присмак; він добре підходить для запікання, а також як поживна добавка до смузі.