Практичні методи приготування здорової їжі
Пропонуємо практичні поради, як адаптувати ваше меню та страви, щоб зробити їх кориснішими та більш привабливими для відвідувачів
Існує багато способів зробити ваше меню кориснішим. Тут ми обговорюватимемо загальні практики приготування смачних та корисних страв.
Розуміння інформації на маркуванні харчових продуктів
Маркування харчових продуктів містить інформацію про продукт, зокрема про вміст поживних речовин. Знаючи, як правильно читати маркування харчових продуктів і повідомляючи харчову цінність вашим відвідувачам, ви допоможете їм обирати корисніші страви. Це можна зробити у різні способи:
- Читайте інформацію про харчову цінність, щоб відповідати на запитання відвідувачів.
- Використовуйте інформацію про харчову цінність для створення збалансованих, різноманітних і корисних страв.
- Визначайте потенційні харчові алергени та повідомляйте про них відвідувачам.
- Плануйте спеціальну дієту, наприклад з обмеженим вмістом натрію, жиру, холестерину та калорій.
Характеристики здорової їжі
Дізнайтеся про характеристики здорової їжі і як використовувати їх для створення кращого меню для вашого ресторану. Корисне меню має:
- Містити поживні речовини, що відповідають потребам організму.
- Мати збалансований вміст поживних речовин.
- Містити помірну кількість рекомендованих поживних речовин.
- Пропонувати різноманітні харчові інгредієнти та джерела поживних речовин.
Здорові способи приготування їжі
Тепер, знаючи характеристики здорової їжі, розгляньмо здорові способи приготування:
- Готування на парі — не потрібна олія, зберігаються поживні речовини.
- Відварювання — не потрібна олія, а отже, страва не містить зайвих калорій.
- Відварювання в окропі — метод приготування делікатних інгредієнтів (яєць без шкаралупи, риби та овочів) без використання жиру.
- Швидке обсмажування на сильному вогні — чудова альтернатива смаженню у фритюрі. Зберігаються поживні речовини та натуральний колір інгредієнтів, а отже, зовнішній вигляд страви є більш привабливим.
- Гриль — спосіб приготування м’яса, під час якого жир стікає з інгредієнтів, що забезпечує його низький вміст у готовій страві. Стежте, щоб м’ясні страви не засмажувалися до темного кольору, оскільки доведено, що споживання глибоко засмажених продуктів збільшує ризик розвитку раку.
Корисні заправки
Ось перелік корисніших заправок, який можна використовувати під час приготування:
- Фрукти, мед, кленовий сироп — корисніше поживне джерело натурального цукру.
- Ароматичні інгредієнти (цибуля, часник, імбир тощо) — додають смаку без зайвої солі.
- Підсмажені спеції, горіхи та насіння — додають страві смаку й аромату.
- Ароматизовані олії — корисніша альтернатива вершковому маслу.
- Лимон і ароматизований оцет — яскравий, гострий смак, що зменшує потребу в солі..
Визначення здорових порцій
Здорове харчування — це не лише вітаміни й мінерали, що містяться у ваших стравах, але й збалансовані порції, які ви подаєте. Ось кілька порад щодо визначення пропорцій компонентів у страві, щоб сприяти дотриманню збалансованої дієти:
- Забезпечте, щоб страва містила цільні злаки, здорові білки та овочі або фрукти у збалансованих пропорціях.
- Зменште кількість крохмалю і збільште кількість салату на порцію страви.
- Зменште кількість підливи та соусів, що подаються зі стравою.
Інші стратегії
Окрім подачі збалансованої за харчовою цінністю страви, що містить поживні речовини, вітаміни та мінерали, пропонуємо кілька порад, які сприятимуть культурі здорового харчування у вашому ресторані:
- Використовуйте свіжі інгредієнти, що містять багато поживних речовин.
- Відкрийте для себе органічні продукти.
- Використовуйте менше харчових добавок.
- Практикуйте здорові комбінації страв у меню.
- Серед супутніх продуктів та послуг пропонуйте здорову їжу.
- Презентуйте здорову їжу як вибір класу люкс.
Пов'язані статті
-
- Новий
- Безпека їжі 7 хв на читання