Зернобобові культури належать до родини бобових; найбільш поширеними є сушена квасоля, сочевиця та нут, які не лише придатні для приготування численними способами, але й дуже дешеві. Зернобобові є чудовим джерелом рослинного білка, особливо для тих, хто віддає перевагу стравам без м’яса. Можна створити страву на рослинній основі, додаючи їх до супів, салатів або використовуючи замість м’яса у тако та бургерах — саме так зробили ми, приготувавши пікантний бургер із чорної квасолі
Як джерело незамінних жирних кислот та клітковини, насіння можна додавати до випічки або підсмажувати й посипати ним салати, супи та сандвічі. Насіння також містить корисні мононенасичені жири, поліненасичені жири, а також вітаміни, мінерали та антиоксиданти.