Декор для подачі страв

Призначення декору страв набагато складніше, ніж просто дарувати радість для очей — ви повинні розуміти, що все, що гість знайде на тарілці, доповнюватиме їжу за своїм смаком, ароматом та текстурою.

Вибираючи інгредієнти, не думайте тільки про популярність, текстуру чи колір. Пам’ятайте — страва повинна зачаровувати гостей своїм смаком, ароматом та зовнішнім виглядом. Тому баланс має вирішальне значення для подачі страви.

Цікаві елементи, які можна використовувати для презентації страв

Королівський соус

Королівський соус

Соус є носієм смаку — він може або підкреслити нотки вашої їжі, або надати освіжаючого контрасту.

Існує багато способів використання соусу: його можна обережно капати ложкою, а можна використовувати дозатор для створення крапельок, кілець або інших узорів.

Якщо ви шукаєте чудову основу, спробуйте соус Knorr Демі Глас — він буде готовий вже за мить і зробить смак вашої страви більш інтенсивним та впізнаваним.

Овочеві чіпси або стружка

Овочеві чіпси або стружка

Картопля, батат, буряк, капуста або корінь селери — овочева стружка ніколи не зрадить. Чіпси додають страві хрусткості та приємного насиченого, злегка димного аромату.

Ароматно-смакові олії

Ароматно-смакові олії

Навіть у найвідоміших ресторанах ви знайдете страви, прикрашені краплями олії, розлитими через дозатор. Для приготування смакової рослинної або оливкової олії можна використовувати практично будь-що: свіжу зелень, ягоди, цитрусові, лаванду або навіть спеціальну дерев’яну стружку, яка надасть олії аромату диму. Не бійтеся застосовувати додаткові технології прискорення ароматизації, наприклад, сифон iSi.

Овочева, фруктова, грибна пудра

Овочева, фруктова, грибна пудра

Ще одна популярна прикраса для подачі страв, яка на тарілці виглядає як кольорова пудра. Можна приготувати порошок з овочів (моркви, буряку), фруктів, ягід або грибів. Все, що вам потрібно зробити, це висушити інгредієнти, а потім перебити їх в порошок.

Піна

Піна

Піна - це вишуканий спосіб змішування інгредієнтів і введення цікавих ноток у страву. Можна використовувати васабі, буряк, цитрусові або сир з гострим смаком.

Мус з козячого сиру чудово смакуватиме з густим грибним крем-супом — рецепт ви можете знайти нижче — тисніть на картинку: