меню

Ось декілька інструментів та приладь для прикрашання та декорування їжі, які допоможуть вам створити незабутні композиції на тарілках.

Сито для пюре

Сито для пюре — це незамінний інструмент, який допоможе вам приготувати ідеально однорідні пюре, овочеві пасти, фруктові куліси та соуси. Воно може бути конусоподібним (іноді його називають «шинуа») або з пласким дном, з притискним роликом або без нього.

Якщо у вас немає під рукою сита для пюре, це можна виправити за допомогою таких хитрощів. Замість домашнього томатного пюре ви можете вибрати смачний Тосканський суп-пюре Knorr, а замість приготування картопляного пюре «з нуля» — просто змішати картопляне пюре Knorr з молоком. Воно матиме чудову текстуру та прекрасний вигляд.

Диспенсери для соусів і приправ

Пластикові диспенсери різних розмірів — найкращі друзі кожного кухаря. Вони дозволяють ідеально наносити соуси, приправи або ароматизовані олії на тарілку — різними формами, крапками, лініями або асиметрично — чи безпосередньо на страву. Вони обов’язково мають бути в будь-якому ресторані: і в традиційному, і у бургер-барі, і в піцерії чи суші-барі.

Кухонні ножі

Кухонні ножі дозволяють прикрашати фрукти та овочі та точно вирізати фігурки з овочів, цитрусових, вершкового масла та інших інгредієнтів. У вашому наборі можуть бути як лише декілька ножів, так і кілька десятків, наприклад:

  • овочечистка;
  • ніж для нарізки соломкою;
  • ніж для вершкового масла;
  • ніж із зубчиками (для кабачків або моркви);
  • ложка для вирізання шариків (для динь, кавунів, яблук);
  • ніж для цитрусових;
  • ніж-декоратор вертикальний (для моркви та кабачків) та горизонтальний (для цитрусових);
  • ніж для видалення серцевини яблук;
  • ніж для видалення серцевини томатів;
  • ніж V-подібний;
  • ніж спіральний.

Кільця та форми для формування їжі

Якщо вам категорично не подобається хаос на тарілці, то вам стануть у нагоді форми для формування їжі. Рекомендуємо мати декілька штук різної форми (кільця, квадрати та трикутники) та розмірів.

Часто до набору форм входить прес. Це важливий інструмент, який допомагає вам притиснути інгредієнти у форму, щоб вони залишалися на місці після того, як ви її приберете.

Форми допоможуть вам привабливо викласти тартар, подрібнені фрукти та овочі, а також густі пюре.

Приладдя для прикрашання тортів та десертів

Інструменти для прикрашання тортів також можуть стати в нагоді при оформленні десертів. Що можна використовувати?

  • Набір кондитерських насадок — для подачі вершкового масла або густого пюре.
  • Шпателі (прямі або вигнуті) — для делікатного викладання пюре та густих соусів на тарілку.
  • Інструменти для прикрашання, такі як кондитерські роликові ножі, щітки, скальпелі та рельєфні скалки.

Кухонні щипці

Здається, що це дрібниця, але робота на кухні неможлива без них. Кухонні щипці дозволяють викладати невеликі інгредієнти на тарілку саме там, де ви хочете. Вони стануть у нагоді під час прикрашання страви паростками, мікрогріном та мікролистям, чіпсами, твістом із цитрусових або їстівними квітами.

Без них було б неможливо гарно розкласти інгредієнти цієї страви: солона тріска з крем-супом із креветок та пінкою з листя петрушки. Рецепт дивіться тут