Чудова начинка

Ви, напевно, використовуєте картоплю як начинку для вареників, але це не все, на що вона здатна. Нею можна фарширувати капусту, або змішати її з сиром, свинячими шкварками та смаженою цибулею, щоб зробити смачну начинку для млинців.

Приготування такої начинки з нуля може зайняти багато часу, адже потрібно вимити, очистити та зварити картоплю. Щоб заощадити трохи часу, використайте Knorr картопляне пюре з молоком 4 кг. Його виготовлено з якісної екологічно вирощеної картоплі. З його допомогою приготувати смачне пюре однорідної текстури можна всього за кілька хвилин.

А якщо начинити картоплею... картоплю? Все, що потрібно зробити — це відварити картоплю, нарізати навпіл, вийняти середину, зробити з неї пюре, та змішати пюре з улюбленими інгредієнтами, як-от смаженою цибулею, беконом, тертим сиром або травами. Потім просто викладіть начинку в половинки картоплі та запікайте.

Картопля також є важливим інгредієнтом індійської кухні. Її використовують для приготування самоси (смаженого трикутного пиріжка з картоплею), масала доса (тонких млинців, виготовлених із використанням ферментованого рису й сочевичного тіста) або паратха (м’якого коржика). Щоб приготувати начинку в індійському стилі, зробіть картопляне пюре й додайте смажену цибулю, імбир, часник, карі, кмин та насіння гірчиці. Для гарного кольору також можна додати трохи куркуми.

Кльоцки з картоплі

Картопля ідеально підходить для приготування різноманітних кльоцок. Використовуйте сиру терту картоплю, щоб зробити прості кльоцки (великі або маленькі), або кльоцки, начинені м’ясом, грибами, крупою або капустою. Їх можна подавати зі смаженою цибулею та беконом, або різними теплими соусами та м’ясом.

Подібні кльоцки також можна приготувати з використанням вареної картоплі. Якщо бажаєте зробити італійські ньокі, замість звичайного пшеничного борошна візьміть манну крупу. Традиційно ньокі подають із теплим вершковим маслом і листям шавлії, але також можна додати соус маринара або песто з базиліку.

Картопля для згущення супів і соусів

Як зробити густий суп або соус, що не містить глютену та пшениці? Краще за все скористатися згущувальними властивостями картоплі. Просто зробіть із вареної картоплі однорідне пюре та додайте до супу або соусу. Більш практичне і швидке рішення — додати трохи Knorr картопляне пюре з молоком 4 кг,яке миттєво згустить страву.

Картопля ідеально підходить не тільки для згущення супів, але є прекрасним базовим інгредієнтом для різноманітних крем-супів. Це може бути невибагливий картопляний суп, що подається з копченим беконом, або вишуканий крем-суп із печеної картоплі та перепелиних яєць. Рецепт цієї вишуканої страви можна знайти тут.

Картопля, пюрована до однорідної консистенції разом з олією, харчовими дріжджами та сіллю, є відмінною рослинною альтернативою сирному соусу. Пюрування надає картоплі бархатистої м’якої текстури. Її можна подавати з начос, чипсами, пастою, а також стравами мексиканської та американської кухні.

Пухкіше дріжджове тісто

За допомогою картоплі також можна зробити дріжджове тісто більш ніжним та пухким. Додавання картопляного пюре зробить тісто більш пружним і допоможе довше зберігати випічку свіжою. Ви можете додавати картоплю до тіста для хліба або булочок (особливо бургерних булочок). Картопля також відмінно підходить, якщо ви хочете зробити традиційне дріжджове тісто або тісто для смажених у фритюрі пончиків більш пухким.

Оскільки пюре необхідно додавати до тіста за кімнатної температури, потрібно зварити картоплю або приготувати Knorr картопляне пюре з молоком 4 кг за кілька годин до замішування тіста.

Ідеально підходить для десертів

З картоплі можна робити чудові десерти. Для цього краще обирати солодку картоплю (батат). Зробіть із неї пюре для яскраво-помаранчевого пирога із солодкою картоплею — одного з найпопулярніших американських десертів. Прикрасьте його мініатюрними маршмелоу та підрум’яньте кулінарним карамелізатором.

Солодку картоплю також можна додати до муса, що подається в морозивниці, а також до різноманітних тортів, наприклад бісквітів та брауні. Справжні шанувальники картоплі напевно оцінять морозиво із солодкої картоплі з прянощами та бренді. Неймовірно смачно!