Соуси до риби

Класичний білий соус

Риба під ніжним білим соусом — це класична страва, яка завжди користується популярністю в ресторанах. Цей соус має кремоподібну текстуру і масляний аромат, він гарно поєднується з багатьма видами риби. Ба більше, ви можете легко змінити його, використовуючи прості інгредієнти, як-от лимонний сік і цедру, свіжі трави або навіть сухофрукти.

Якщо ви хочете без турбот отримати смачний соус, спробуйте лимонно-масляний соус Knorr. Він чудово поєднується з рибою, але на його основі можна легко створити індивідуальну композицію, додавши улюблені інгредієнти.

Свіжі новинки — трав’яні заправки

Трав’яні заправки, які подають холодними — це чудова альтернатива важким гарячим соусам. Потрібно лише дрібно порізати зелень, яка вам до вподоби (це може бути петрушка, м’ята чи коріандр або все це разом), додати трохи оливкової олії для надання бажаної текстури і заправити сіллю, перцем чи часником.

Соуси до м’яса

Коричневі соуси для червоного м’яса...

Червоне м’ясо з коричневим соусом — це прекрасне поєднання. Якщо класична версія вас не влаштовує, спробуйте урізноманітнити її, додавши ще кілька інгредієнтів. Ось декілька цікавих варіантів.

  • Соус із червоного вина. Готуючи традиційний соус із червоного вина, пам’ятайте: якість вина має значення. Обирайте червоне сухе вино з характерним смаком.
  • Соус із білих грибів. Додаючи лісові гриби до коричневого соусу, ви створюєте для своїх смакових рецепторів справжнє свято. Гриби підкреслюють смак умамі і додають страві вишуканості.
  • Корейський арахісовий соус. Цей солодкий соус здатний перетворити шматок звичайної свинини на святкову азійську страву. Ознайомтеся з рецептом наших шеф-кухарів тут!
  • Соус із зеленого перцю. Коричневий соус із зеленим перцем — це класичний соус до стейка. Якщо ви хочете отримати соус з неперевершеним смаком, скуштуйте соус із зеленого перцю Knorr.

 

... і білі соуси для птиці

Білі соуси чудово доповнюють страви з птиці. Їх готують з овочевого або м’ясного бульйону і вершків і загущують борошном. Кінцевий результат обмежується тільки вашою фантазією. Можливі варіанти:

  • гірчичний соус,
  • соус з хроном,
  • лимонний соус,
  • соус з розмарином,
  • соус з білого вина.

Заправки для салату

Декілька простих варіантів заправок для салатів, які неодмінно здивують ваших гостей:

Гірчично-медова заправка

Гірчично-медова заправка

До її складу обов’язково входять цільні гірчичні зерна, мед і олія гарної якості або оливкова олія.

Азійська заправка

Азійська заправка

Змішавши соєвий соус з кунжутною олією холодного віджиму, ви отримаєте неперевершену заправку для азійських салатів.

Заправка з чилі та лайма

Заправка з чилі та лайма

Поєднання кислого свіжого лайма і гострого перцю чилі надасть будь-якому салату цікавих смакових відтінків.

Сирна заправка

Сирна заправка

Змішайте йогурт з блакитним сиром і отримайте дивовижну заправку для салатів.

Арахісова заправка

Арахісова заправка

Ця густа заправка має яскраво виражений арахісовий аромат, що робить її ідеальним доповненням до азійських салатів.

Заправки для салатів можуть бути такими ж затребуваними, як і соуси, які подаються в гарячому або холодному вигляді до м’яса. Класичний вінегрет може стати справжнім викликом для недосвідченого кухаря, бо приправити його правильно — так, щоб заправка не домінувала над смаком салату, а підкреслювала його, — справа не з легких.

Якщо ви стикалися із цією проблемою, ви можете скористатися готовим продуктом, який вже протестували і схвалили інші кухарі — заправками для салатів Knorr. Грецька заправка для салату Knorr зроблена з орегано, часнику і розмарину. Класичний продукт середземноморської кухні, що ідеально пасує до грецького салату та багатьох інших.

Заправка для салату з кропом Knorr дозволяє відчути місцевий колорит. У поєднанні з олією пасує до вінегрету. Додайте вершки, йогурт чи майонез — і ви отримаєте прекрасний кремоподібний соус або заправку.