меню

Ось кілька корисних порад, які допоможуть пропонувати кращі салати на винос і залучити більше клієнтів.

Можна переосмислити улюблені рецепти

Грецький та курячий салати — улюблена класика, але вони не дозволяють виділитися серед конкурентів. Для створення нових рецептів салатів використовуйте таку формулу: вибирайте від 1 до 3 інгредієнтів у кожній категорії.

  1. Зелена основа: різні види листової зелені, шпинат-бебі, браунколь (кейл), дрібно нарізана капуста
  2. Овочі: свіжі помідори, огірки, редька, засмажена на грилі морква, кабачки, баклажани, болгарський перець, цвітна капуста, бланшована броколі або спаржа
  3. Білок: шматки м’яса або риби, морепродукти, яйця, бобові (нут, сочевиця, квасоля, соєві боби тощо), тофу, соєві котлетки, рослинні альтернативи м’яса
  4. Щось солоне: оливки, анчоуси, сир
  5. Щось солодке: свіжі фрукти, сухофрукти, засмажена на грилі морква або батат
  6. Щось кисле: шматочки цитрусових, каперси
  7. Щось пікантне: цибуля, цибуля-порей, нарізаний перець чилі або інший гострий перець
  8. Щось хрустке: смажене насіння, зерна й горіхи, крутони, хрусткі овочі
  9. Заправка, що відповідає салату, готується з оливкової олії, йогурту або майонезу

Гарний приклад збалансованої страви — салат із цикорієм на грилі, грушами й горіхами з медово-гірчичною заправкою. Це ідеальне поєднання злегка гіркого (цикорій), солодкого (соковита груша) й пікантного (хрусткі горіхи) смаків із характерною солодко-пряною заправкою.

Вибирайте якісну заправку

Хороша заправка ефективно поєднує всі інгредієнти салату — вона має бути доволі густою. Заправка також відіграє важливу роль у створенні загального враження; вона має виділяти домінантні смаки салату, або надавати цікавого контрасту. Ось чому не слід недооцінювати заправку для салату.

Пропонуючи салати на винос, пам’ятайте, заправка має бути густою, залишатися саме там, де потрібно, не перетворювати салат на вологу кашу. На щастя, заправки для салатів Knorr у трьох смаках роблять свою справу відмінно.

Заправка для салату Гарден Knorr 

Має апетитний яскраво-зелений колір, містить аромати лимона і трав, що освіжають. На відміну від багатьох інших не розшаровується й довго залишається густою. Ідеальний вибір для класичних салатів, наприклад, із сиром моцарела або куркою.

Заправка Грецька Knorr 

Містить суміш трав і спецій, включно з орегано, розмарином і часником, які відразу нагадують середземноморську кухню. Природний вибір для класичного грецького салату, а також гарно поєднується з салатами з італійською шинкою, в’яленими томатами або сиром халумі.

Заправка для салату з кропом Кнорр 

Завдяки інтенсивному трав’яному аромату ця заправка з кропом і петрушкою — ідеальний вибір для класичних салатів. Застосовуйте для приготування традиційного вінегрету, а також легких трав’яних заправок з йогурту, сметани або майонезу. Обов’язково спробуйте поєднати з соусом цацикі — вам сподобається.

Виберіть правильний контейнер

Якщо пропонувати салати на винос, гарний рецепт — лише початок. Окрім того, потрібний відповідний контейнер, щоб салат у ньому виглядав апетитно, білкові та хрусткі інгредієнти не розмокали, а соус не розливався й не псував зелень під час доставки.

Ось кілька розумних рішень, які допоможуть із цими проблемами.

Проблема: Салат має вигляд закуски, а не повноцінної страви.

Проблема: Салат має вигляд закуски, а не повноцінної страви.

Рішення: Можна вибрати ширшу, але не таку глибоку посудину.

Завдяки нижчій, але ширшій посудині порція салату виглядатиме солідно. Якщо вирішите скористатися цим трюком, на дно покладіть зелену основу, а зверху розташуйте інші інгредієнти.

Проблема: Заправка витікає з контейнера.

Проблема: Заправка витікає з контейнера.

Рішення: Можна вибрати високий прозорий контейнер.

У такому контейнері заправка природним чином переміститься на дно. Потрібно лише порадити клієнтам перемішати салат, перш ніж його з’їсти.

Проблема: Заправка робить зелень в’ялою на вигляд.

Проблема: Заправка робить зелень в’ялою на вигляд.

Рішення: Можна покласти багатошаровий салат у високий контейнер.

Це один із наймодніших способів подавати салати на винос. Заправку можна розташувати на дні банки або іншого прозорого контейнера, шарами розкласти інші інгредієнти, починаючи з сирих, запечених або засмажених на грилі овочів, які «маринуватимуться» в заправці, а потім покласти білкові й, нарешті, зелені та хрусткі інгредієнти. Клієнт може потрусити банку й перемішати салат, або дістати його й покласти на тарілку.

Проблема: Заправка розливається, інгредієнти змішуються між собою.

Проблема: Заправка розливається, інгредієнти змішуються між собою.

Рішення: Можна подавати заправку та інші інгредієнти окремо.

Заправка не розіллється та не зіпсує інші інгредієнти, якщо подати її в окремому невеликому контейнері. Застосовуйте цей метод для пакування інгредієнтів, які легко вбирають рідини, зокрема для сухариків або крутонів, гострих або кислих інгредієнтів. Клієнт зможе самостійно вирішити, як збалансувати смак у салаті.