Різноманітні види м’яса, засмажені на грилі

Якщо на вашому мангалі лише ковбаси та свиняча шийка, пора привітати нових гравців. Яке м’ясо можна засмажити на грилі?

Яловичина на грилі

Вибираючи шматки яловичини для приготування на грилі, слід уважно вивчити м’ясо. Його не слід зберігати разом з іншими шматками м’яса або залишати «маринуватися» у власному соку. М’ясо має бути насиченого червоного кольору з жилками жиру — чим вони біліші, тим краще.

Яловича вирізка — класичний вибір для смаження на грилі, але ви також можете спробувати інші, менш популярні частини, зокрема реберний окіст, зовнішню частину тазостегнового відрубу або задню частину. Оскільки яловичина має доволі характерний смак, будьте обережні під час маринування, обирайте класичні приправи, наприклад Knorr Приправа Делікат до М’яса 0,6 кг, що містить 10 трав і приправ. Вона підкреслює смак м’яса, надає йому чудового золотисто-коричневого кольору, а текстура приправи запобігає пригоранню.

Свинина на грилі

Не лише свинячу шию, але й більш делікатну й менш жирну вирізку можна також засмажити на грилі. Переконайтеся, що температура всередині м’яса не перевищує 65 C, щоб воно залишилося м’яким.

Реберця також чудово підходять для приготування на грилі. Достатньо переконатися, що вони соковиті та правильно приправлені. Медово-пивна глазур ідеально поєднується з реберцями, бо карамелізується на грилі та підкреслює аромат реберець «із димком». Тут ви знайдете рецепт реберець, глазурованих у меду й пиві, що подаються з салатом із зеленого гороху.

Птиця на грилі

У пісного білого курячого м’яса багато шанувальників. Людям, що не дуже люблять жирне червоне м’ясо, а також дітям, відомим своєю прихильністю до м’яких смаків, сподобається куряче філе. А золотисті пряні крильця та стегна завоюють серця усіх любителів м’яса.

Під час смаження курячого філе на грилі переконайтеся, що м’ясо, особливо товсті частини, нарізано акуратно; шматочки мають бути однакового розміру. Потім маринуйте шматочки протягом приблизно 30 хвилин, щоб зберегти соковитість. Засмажте на грилі з обох боків, поки температура всередині м’яса не досягне 75 °C та його колір усередині перестане бути рожевим.

Так само можна засмажити крильця та стегна. Перед смаженням натріть шматочки сумішшю приправ для курки, а безпосередньо перед тим, як зняти їх із гриля, додайте соус барбекю.

Риба та морепродукти на грилі

Риба та морепродукти на грилі — це просто, якщо ви знаєте, як правильно поводитись із ніжним м’ясом.

  1.  Рибу можна засмажити на решітці, але з морепродуктами краще використовувати сковороду-гриль.
  2. Гриль має бути ідеально чистим і гарячим, щоб риба до нього не прилипала.
  3. Поклавши рибу на решітку, не слід її чіпати. За кілька хвилин подивіться, чи не відстає вона самостійно від гриля. Якщо так, можна безпечно перевернути шматок на інший бік.
  4. Під час смаження лосося кладіть його на гриль шкірою вниз, оскільки шкіра не прилипатиме до решітки, як м’ясо.
  5. Можна легко приготувати на грилі креветки, мідії, морські гребінці, кальмарів, восьминога, а також омарів і крабів.

Також перед смаженням можна рівномірно посипати шматочки сумішшю приправ для риби, включно з часником, чебрецем, кропом і білим перцем, яка підкреслить природний смак страви, не пригнічуючи його.