Можна подавати супи за класичними рецептами або створити щось оригінальне, надихаючись традиційними смаками.

Червоне золото — буряковий суп

Щоб приготувати ідеальний буряковий суп, знадобляться гарний бульйон з кісток і м’яса, овочі (буряк, капуста, морква та, за бажанням, картопля), а також квашена бурякова основа.

Якщо повторювати найпоширеніші помилки під час приготування бурякового супу, можна зіпсувати насичений бордовий колір. Тож чого робити не слід?

  1. Не треба додавати основу під час приготування. Основу варто додати, коли каструлю вже знято з вогню. Це допоможе супу зберегти насичений колір і смак.
  2. Не слід додавати оцет у кінці приготування. Оцет краще додати в суп до того, як буряк стане повністю м’яким. Це допоможе супу зберегти яскравий колір.
  3. Не варто додавати весь буряк на початку. Чудовий прийом, що допоможе отримати насичений червоний колір супу, — процідити бульйон через сирий тертий буряк, викладений на сито. Процедуру можна кілька разів повторити, доки колір не стане насиченим та інтенсивним.
  4. Не слід готувати суп занадто довго й на сильному вогні. Буряковий суп може втратити колір через занадто довгий та інтенсивний процес приготування. Краще готувати його на повільному вогні та лише доти, доки він цілком не вивільнить власний аромат.

Можна збалансувати смак бурякового супу, додавши до нього яблука або чорнослив (зокрема копчений чорнослив), чорну смородину, мускатний горіх, щіпку приправи чилі або сухе червоне вино.

Сила кислого смаку — польський житній суп

Зима — традиційний час квашених продуктів. Найпопулярніший суп, що уособлює цю тенденцію, — це, безумовно, житній. У холодні темні дні цей густий суп зі шматками жирного м’яса здається особливо смачним.

Житній суп також характеризується гостротою, оскільки містить часник, а іноді також готується з додаванням тертого хрону. А житня основа, навпаки, надає йому характерного кислого смаку. Як його приготувати?

Житня основа виготовляється з житнього борошна та води, хоча часто також додають інші інгредієнти — подрібнений часник, лаврове листя та запашний перець. Варто помістити інгредієнти в стерилізовані банки й залишити при стабільній температурі приблизно 23-24 °C. Це дуже важливо, тому що найбільш поширена помилка при приготуванні кислої житньої основи — зберігати її при дуже низькій температурі.

Слід накрити банку марлею або паперовим рушником та щодня перемішувати. Основа має бути готова протягом 3-7 днів, залежно від умов бродіння. Готовність можна визначити за наявністю характерного кислого запаху.

Житня основа дуже примхлива, зокрема вона може запліснявіти або бродити занадто повільно. Ось чому добре мати інгредієнт, що дозволить приготувати довершений житній суп, як-от Knorr Суп Журек. Він має приємно кислий смак, правильну текстуру та шматочки копченого бекону, які надають йому аромату «з димком». Можна подати суп «як є», або використати як відправну точку для власних експериментів.

З лісу — грибний суп

Суп із лісових грибів — найкраща регіональна страва, а ще саме його гості ресторану все частіше воліють скуштувати. Наприкінці літа та восени краще готувати його зі свіжозібраних грибів, а взимку — із заморожених або сушених.

Щоб використовувати заморожені гриби в супі, їх потрібно просто розморозити. Сушені гриби вимагають більших зусиль: їх потрібно замочити у воді щонайменше на 12 годин, а краще на 24. Потім варто їх процідити та обсмажити. Слід зберегти воду, у якій гриби замочили, та використати її в супі для підсилення смаку бульйону.

Хоча можна готувати грибний суп із кількох видів грибів, насправді винятковий та насичений смак можна отримати лише за допомогою одного сорту. Чудовий вибір — білі гриби. Можна приготувати густу насичену страву, використовуючи Knorr Крем-суп з білих грибів. Кухарі використовують його для приготування елегантного супу з картопляного й гарбузового пюре.

Грибний суп із лисичок також характеризується дивовижним смаком і чудовим кольором. Ці дорогоцінні гриби доступні лише протягом короткого часу. Щоб насолоджуватися їх ароматом узимку, можна використовувати заморожені лисички або Knorr Суп-пюре з Лисичок. Він має інтенсивний грибний аромат, додатково підсилений білим оцтом і петрушкою. Крім того, його можна використовувати як основу для соусу, що чудово поєднується з крупами або макаронами.

Літній смак — томатний суп

Не варто забувати й про тих гостей, що не є шанувальниками зимових смаків. Хтось марить довгими літніми днями та прагне скуштувати свіжі м’які страви, які можна легко приготувати з великою кількістю сезонних овочів.

Варто мати у меню хоча б один літній суп. Рекомендуємо томатний, бо його легко готувати з різних видів консервованих помідорів. Можна використовувати італійський томатний соус (пасату, або passata), томатну пасту або консервовані помідори.

Knorr Суп Тосканський також може стати ідеальною основою для супу. Він не лише характеризується ароматом стиглих помідорів, а ще й дивовижними нотками базиліка, окрім того, містить оливкову олію найвищої якості. Можна подавати його з карамелізованими помідорами, хрустким фенхелем або збитим маскарпоне з Knorr Professionjal Трави в олії Primerba Базилік. Це справжнє літо на тарілці!