меню

Вистачить усім — дошки з закусками і тапас

Найкращі літні страви — це ті, якими можна ділитися з друзями довгими теплими літніми ночами. Все більш популярними стають крихітні закуски, подані на одній тарелі для усієї компанії. Однак будьте обережні! Кілька скибочок сиру та шинки більше не зійдуть вам з рук. Сьогодні тарелі мають рясніти кольоровими інгредієнтами — подобається це вам чи ні, але вони повинні бути сформовані так, щоб ними можна було похизуватися в Інстаграмі

Тому краще доповнити класичну дошку з м’ясними закусками свіжими фруктами, сухофруктами, горіхами та консервованими інгредієнтами, або використати інгредієнти рослинного походження, зокрема веганські альтернативи шинки та ковбас. Традиційна сирна

дошка виглядатиме надзвичайно вишукано, якщо додати трохи меду, яблук, винограду та крекерів. Серед інших модних рекомендацій:

  1. дошки для сніданку (з млинцями, фруктовим варенням, сиром, свіжими фруктами й овочами, хлібом);
  2. десертні тарелі (зі шматочками торта, печивом, праліне, рідким шоколадом, рідким заварним кремом, солоною карамеллю та розмаїттям фруктів);
  3. тарелі з закусками, на створення яких надихають кухні окремих регіонів, зокрема грецька (сири халумі та фета, оливки та свіжі овочі), мексиканська (інгредієнти, щоб зробити власні тако), американська (міні-бургери, курячі крильця та вафлі).

Вулична їжа з усього світу

Літо — час подорожей. А що допоможе створити гарний настрій краще, ніж екзотична вулична їжа? Які саме вуличні страви будемо їсти цього літа?

Мексиканські — тако і начос

Мексиканські — тако і начос

Популярність мексиканської кухні продовжує зростати. Такі страви, як тако з різноманітними начинками (зокрема рослинного походження, наприклад, плодами хлібного дерева) і начос із сиром та іншими начинками, які подаються зі свіжою сальсою, точно залишаться з нами надовго.

Італійські — аранчіні та панеле

Італійські — аранчіні та панеле

Італійська кухня сповнена сюрпризів, які лише чекають, щоб про них дізналися. Цього літа спробуйте аранчіні — смажені рисові кульки, фаршировані м’ясом або рослинною альтернативою (наприклад, вегетаріанським м’ясом), моцарелою або в’яленими томатами, та панеле — сицилійські оладки з нуту, политі лимонним соком, що подаються в булочці.

Китайські — баоцзи та цзяоцзи

Китайські — баоцзи та цзяоцзи

Баоцзи — добре відомі пухкі парові дріжджові булочки з усілякими начинками, найпопулярніші — зі свининою та овочами. Якщо віддаєте перевагу нем’ясним інгредієнтам, варто вибрати веганський соєвий фарш. Інша модна китайська страва — цзяоцзи, або вареники з тонко розкатаного тіста. Щоб спростити процес приготування, використовуйте одну й ту саму начинку для цзяоцзи та баоцзи.

Індійські — пакора й доса

Індійські — пакора й доса

Індійська кухня — своєрідний ріг достатку вуличної їжі, що заслуговує окремої статті або навіть книги. Однак дві індійські страви цього літа вважатимуться особливо «гарячими»: пакора — смажені в тісті з нутового борошна овочі (краще подавати з кокосовим чатні) та доса, — тонкі млинці з квашеної сочевиці й рисового тіста.

Американські — курка та сендвічі

Американські — курка та сендвічі

Здається, американська кухня ніколи не вийде з моди. Після моди останніх кількох років на гамбургери і хот-доги ми наразі відкриваємо надзвичайно хрустку смажену курку з оригінальними соусами та легендарні американські сендвічі, зокрема філадельфійський сирний стейк або сендвіч із пастрамі. Надихаючись колоритом Сполучених Штатів під час створення власного меню, не слід забувати і про клієнтів, які намагаються не вживати м’ясо. Задовольніть їхні потреби вегетаріанськими нагетсами з різноманітними соусами або класичними хот-догами з веганською сосискою.

Артизанські хліб і паста

Улітку саме час сповільнитись, відпочити від повсякденних перегонів і просто насолодитися чудовою їжею. Це й справді найкращий час, щоб змінити звичний фаст-фуд на артизанські продукти, які втілюють дух розміреного життя.

Цього літа відвідувачі збиратимуться в ресторанах, де пропонують артизанські продукти — якісний хліб, домашні намазки, варення й соління, свіжу пасту.

Створення страв зі свіжою пастою — справжнє випробування для кухарів, яке водночас принесе вам надзвичайне задоволення. Для довершеної літньої пасти спробуйте соус із італійських помідорів (наприклад, Knorr соус Наполі), оливкову олію та овочі на грилі. Також чудова ідея — використання ніжних соусів на основі вершкового масла, вершків або пармезану. Насправді, пармезан — саме той інгредієнт, що надає виразного смаку зеленій пасті з маскарпоне, в’яленими томатами, грушами та горіхами пекан (див. рецепт нижче).