Ось кілька порад стосовно того, як повністю розкрити потенціал супів та сприяти їх просуванню у категорію основних страв.

5 правил щодо подачі супу як основної страви

Нижче приведено п’ять правил, яких варто притримуватися при створенні рецепту супу як основної страви.

  1. Почніть з приготування міцного бульйону. Ароматний, правильно зварений зі спеціями бульйон – це найважливіший інгредієнт будь-якого супу. Якщо бульйон не має насиченого смаку і аромату, вся страва буде прісною.
  2. Додайте щось з кожної групи продуктів. Суп, як основна страва, повинен бути ситним та насиченим різноманітними смаками. Тому до нього треба додавати різні овочі, крохмальні продукти (пшеничну, рисову або гречану локшину, крупи або рис, крутони, або навіть хліб, щоб подати до супу окремо), а також білок (м’ясо, рибу, морепродукти, тофу, бобові).
  3. Обирайте незвичні добавки. Незвичні добавки з цікавою текстурою стануть відмінним доповненням до супу. Обирайте свіжі трави, карамелізовану цибулю, підсмажене насіння або кокосову стружку, зерна гранату, песто, сальсу або гуакамоле.
  4. Звертайте увагу на зовнішній вигляд. Часи, коли суп просто наливали у тарілку та подавали до столу, вже минули. Суп як основна страва повинен бути дбайливо і незвично оформлений, і виглядати як традиційна основна страва.

Подбайте про потреби всіх свої гостей. Як і у випадку з будь-якими іншими основними стравами, асортимент супів повинен враховувати потреби вегетаріанців, веганів, або тих, хто уникає глютену. І ви, і ваша команда напевне помітите, що працювати стане легше, якщо ви вирішите використовувати Knorr Приправа Делікат Універсальна овочева 1 кг

Пам’ятайте, що можна подавати один і той же суп у двох розмірах порції – меншу порцію для тих гостей, хто бажає суп як закуску, і велику порцію для тих, хто обирає його як основну страву.

Азійські супи

В Європі супи традиційно вважаються лише частиною приймання їжі, в той час, як в Азії це самостійна страва. Тому варто вивчити азійські рецепти, якщо ви шукаєте натхнення для створення страв цієї категорії.

В’єтнам: фо

Найпопулярніший в’єтнамський суп почав завойовувати західні ресторани кілька років тому. Головний інгредієнт супу фо – насичений яловичий бульйон з додаванням рибного соусу, цукру та спецій, зокрема анісу, гвоздики, кориці й кардамону. Традиційно його варять протягом кількох годин, щоб досягнути насиченого смаку. Якщо ви не можете витрачати стільки часу на приготування супу, краще використовувати вже знайомим і перевіреним Knorr Бульйон Яловичий 3.5 кг, що дозволить приготувати суп фо значно швидше.

Бульйон з яскравим смаком подається з широкою рисовою локшиною, скибочками яловичини та повною тарілкою трав, паростки бобів мунг, а також скибочками лайма і перцю чилі. Більш детальну інформацію щодо приготування ви можете знайти в нашому рецепті В’єтнамський суп фо з рисовою локшиною та яловичиною.

Таїланд: том ям, том кха і хао сой

Таїланд відомий своїми ароматними й насиченими супами з унікальними смаками, які досягаються завдяки використанню таких спецій, як лемонграс, листя кафір-лайма, калган, рибний соус та сік лайма.

Серед найвідоміших тайських супів яскраво червоний том ям, що подається з креветками або іншими морепродуктами, кисло-солодкий том кха, приготований на курячому бульйоні, а також хао сой, що готується з додаванням пасти червоного карі, а також вареної та обсмаженої яєчної локшини.

Зазвичай тайські супи готуються з бульйону на основі риби, морепродуктів або курки. Щоб не готувати бульйон з нуля, спробуйте використовувати курячий бульйон Knorr, що має ніжний аромат, натуральний колір та містить негострі спеції.

Японія: рамен

Приготувати справжній рамен не так просто. Існує так багато різних бульйонів та інгредієнтів, які ви можете використовувати!

●       Сьою: прозорий бульйон з м’яса та овочів з додаванням соєвого соусу.

●       Шіо: жовтуватий бульйон з овочів, м’яса, риби та морепродуктів.

●       Місо: жирний бульйон, зазвичай курячий, з місо пастою.

●       Карі: яловичий бульйон з японським порошком карі.

 

Якщо ви пропонуєте страви тільки для любителів м’яса, зверніть увагу на рецепт рамена з двома видами м’яса і яйцем су-від.

За межами Азії

Попри те, що саме Азія вперше спадає на думку, коли ви згадуєте про ситні супи, ви можете перетворити на повноцінну страву будь-який суп з інших кухонь світу. Вам потрібно лише трохи натхнення. Зверніть увагу на такі насичені супи, як традиційний суп з фрикадельками, італійський мінестроне, іспанський фабада (суп з ковбасою чоризо і квасолею), або мексиканський суп, який можна подавати з м’ясним фаршем, сметаною, гуакамоле і хрусткими чіпсами-начос.

Коли мова заходить про супи, можливо все, і будь-яка ідея потенційно може стати виграшною. Просто не бійтеся експериментувати та шукати рішення, які краще підходять вам і, звичайно, вашим гостям.