Дедалі більше споживачів звертаються до таких платформ як Glovo, Uber Eats, Eda.ua, Raketa та Menu.ua; так само роблять і виробники продуктів харчування. Гадаєте, ви готові приєднатися до світу доставки їжі? Ось 5 порад з дотримання харчової безпеки, про які вам слід знати.

1. Обирайте партнерів з правильно організованими процесами доставки

Здавалося б, компанії по доставці продуктів харчування працюють в один і той же спосіб: клієнт розміщує замовлення, кур’єр забирає й доставляє його. Однак є багато особливостей.

З’ясуйте, як кур’єри обробляють замовлення. Як зберігаються продукти харчування? Яка максимальна тривалість доставки? Чи має компанія ефективну систему відстеження доставки?

2. Забезпечте надійну цілісність пакування харчових продуктів

Доставка їжі за теплої й вологої погоди може викликати певні проблеми, що вплине на якість і харчову безпеку їжі, яка доставляється.

Використовуйте інгредієнти з великим строком придатності, наприклад, Картопляне пюре Knorr, і, практичне, якісне харчове пакування, наприклад, більш щільні біорозкладні матеріали, в яких волога їжа може зберігатися довший період часу. 

Що найважливіше, переконайтеся, що компанія з доставки їжі, з якою ви працюєте, використовує пакети-термоси, щоб ваші страви зберігалися теплими й свіжими під час перевезення.

3. Використовуйте інгредієнти з довгим терміном придатності, щоб уникнути псування

Подумайте над власною лінією страв, створених в першу чергу для доставки. Або можна використовувати інгредієнти вищої якості з довгим терміном придатності, як-от заправка Knorr Салатна заправка "Гарден" або такі соуси, як Knorr Соус Бешамель щоб готувати ваші страви, що вже користуються популярністю, для доставки.

4. Проводьте перевірки для забезпечення постійної оптимальної безпеки харчових продуктів

Остання річ, якої хотів би виробник їжі — це доставка зіпсованих або несвіжих продуктів, що може завдати шкоди клієнтам або катастрофічно зашкодити репутації.

Найміть персонал для виконання перевірок якості або організуйте для персоналу, що вже працює у вас, сертифікований курс з обробки їжі, щоб забезпечити дотримання стандартів безпеки харчових продуктів.

5. Запровадьте обов’язкове використання засобів для дезінфекції, рукавичок, масок і сіток / шапочок для волосся

Дотримання чистоти на кухні є першим кроком до підтримання належної безпеки харчових продуктів. Прості заходи, на кшталт застосування засобів для дезінфекції рук, рукавичок, масок і ковпаків для волосся можуть дати значний результат. Можна також розмістити в туалеті плакат з нагадуванням персоналу мити руки з милом після кожного відвідування. 

Ось такі прості й легкі способи можуть захистити ваші харчові продукти від забруднення перед доставкою. 

Доставка якісної їжі починається з правильних інгредієнтів

Готуючи страви для доставки, обирайте якісні інгредієнти з тривалим терміном придатності. Щоб почати, оберіть продукти від Unilever Food Solutions!