![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/textimage_479375553/image.img.jpg/1566304787819.jpg)
Щоб досягти бажаного ефекту, можна змішувати чотири основні смаки маринаду. Оберіть інгредієнти та експериментуйте з ними.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/image_1148419603.img.jpg/1566304934768.jpg)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1566304901470.jpg)
![Свинина Свинина](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1598566797/image.img.png/1565683641808.png)
Свинина
Гірчиця + гречаний мед + часник
Оливкова олія + гвоздика + апельсиновий сік
Світле пиво + лимонний сік + перець
![Яловичина Яловичина](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_620730237/image.img.png/1565683653923.png)
Яловичина
Червоне вино + лавровий лист + перець
Вустерський соус + гірчиця + розмарин
Устричний соус + рисовий оцет + кунжутна олія
![Птиця Птиця](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1857011101/image.img.png/1565683678425.png)
Птиця
Апельсиновий сік + соєвий соус + імбир
Біле вино + чебрець + часник
Кленовий сироп + перець чилі + яблучний оцет
![Баранина Баранина](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1895176275/image.img.png/1565683685406.png)
Баранина
Простий йогурт + лимонний сік + петрушка
Оливкова олія + кмин + орегано
Червоне вино + чорний чай + майоран
![М’ясо диких тварин М’ясо диких тварин](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1565683696192.png)
М’ясо диких тварин
Віскі + ялівець + рапсова олія
Маслянка + мед + чебрець
Червоне вино + оцет + коріандр
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/textimage_1635511208/image.img.jpg/1566304943971.jpg)
Що потрібно пам'ятати під час маринування м'яса?
- М'ясо не повинно бути замороженим. Інакше під час приготування з нього буде виділятися вода.
- Тримайте мариноване м'ясо в холодильнику. Це запобігатиме росту бактерій.
- Шматочки м'яса мають бути схожого розміру. Тоді вони рівномірно поглинатимуть маринад.
- Проколіть великі шматки ножем або виделкою, щоб маринад міг потрапити всередину.
- Маринад має повністю вкривати м'ясо. Якщо це неможливо, не забувайте постійно перегортати шматочки.
- Приберіть найбільші шматки трав з маринаду під час смаження , інакше вони можуть підгоріти.
- М'ясо, мариноване з медом або цукром, потрібно запікати, а не смажити, щоб уникнути карамелізації.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/image_1548865128.img.jpg/1566304986236.jpg)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/marinuvannja-riznikh-vidiv-mjasa/_jcr_content/parsys/content/textimage/image.img.jpg/1566304756533.jpg)
У нас є для вас рецепти! Подивіться їх та насолоджуйтеся найсмачнішими маринадами від наших кухарів!