Щоб досягти бажаного ефекту, можна змішувати чотири основні смаки маринаду. Оберіть інгредієнти та експериментуйте з ними.
Свинина
Гірчиця + гречаний мед + часник
Оливкова олія + гвоздика + апельсиновий сік
Світле пиво + лимонний сік + перець
Яловичина
Червоне вино + лавровий лист + перець
Вустерський соус + гірчиця + розмарин
Устричний соус + рисовий оцет + кунжутна олія
Птиця
Апельсиновий сік + соєвий соус + імбир
Біле вино + чебрець + часник
Кленовий сироп + перець чилі + яблучний оцет
Баранина
Простий йогурт + лимонний сік + петрушка
Оливкова олія + кмин + орегано
Червоне вино + чорний чай + майоран
М’ясо диких тварин
Віскі + ялівець + рапсова олія
Маслянка + мед + чебрець
Червоне вино + оцет + коріандр
Що потрібно пам'ятати під час маринування м'яса?
- М'ясо не повинно бути замороженим. Інакше під час приготування з нього буде виділятися вода.
- Тримайте мариноване м'ясо в холодильнику. Це запобігатиме росту бактерій.
- Шматочки м'яса мають бути схожого розміру. Тоді вони рівномірно поглинатимуть маринад.
- Проколіть великі шматки ножем або виделкою, щоб маринад міг потрапити всередину.
- Маринад має повністю вкривати м'ясо. Якщо це неможливо, не забувайте постійно перегортати шматочки.
- Приберіть найбільші шматки трав з маринаду під час смаження , інакше вони можуть підгоріти.
- М'ясо, мариноване з медом або цукром, потрібно запікати, а не смажити, щоб уникнути карамелізації.
У нас є для вас рецепти! Подивіться їх та насолоджуйтеся найсмачнішими маринадами від наших кухарів!