меню

Дієтичне харчування з урахуванням індивідуальних потреб

Як приготувати дієтичну їжу, яка сподобається клієнтам? Розглянемо найрізноманітніші можливі потреби.

  1. Калорійність. Рекомендоване щоденне споживання калорій залежить від ваги, віку та способу життя. Ось чому ви повинні запропонувати клієнтам цілу низку варіантів – від низькокалорійних дієт для тих, хто веде більш сидячий спосіб життя, до середньокалорійних для активних клієнтів, що займаються спортом.
  2. Кількість прийомів їжі на день. У кожного з нас є бажана кількість прийомів їжі, яку ми споживаємо щодня – деякі люблять їсти рідше, але великі порції, а інші – менші порції, але частіше. Тож, пропонуйте на вибір три, чотири, п’ять чи шість прийомів їжі на день, щоб задовольнити очікування більшості клієнтів.
  3. Конкретні дієти. Ваші клієнти хочуть їсти свідомо, і це означає, що вони, швидше за все, вже виключили деякі продукти зі свого раціону. Запропонуйте їм на вибір традиційну дієту, дієту на основі морепродуктів, безглютенову, вегетаріанську та веганську дієти.

Простий план дієтичного харчування

Ось декілька ідей дієтичного меню з прийомом їжі 5 разів на день.

Сніданок: Гречані вафлі з компотом із хурми

Перекус: Полуничний йогуртовий смузі

Обід: Лосось на грилі, поданий з кольрабі та чорізо

Десерт: Тости з апельсиновим джемом

Вечеря: Салат з гречки, буряка, солоного сиру та волоських горіхів

 

Сніданок: Салат табуле з фалафелем, хумусом та хрусткими хлібцями піта

Перекус: Зелений смузі з яблуками, бананами та шпинатом

Обід: Салат табуле з фалафелем, хумусом та хрусткими хлібцями піта

Десерт: Фруктовий салат

Вечеря: Вершковий томатний суп зі шматочком фокачі

 

Сніданок: Вівсяний млинець з вершковим сиром і фруктами

Перекус: Буряковий хумус зі свіжими овочами

Обід: Салат табуле з фалафелем, хумусом та хрусткими хлібцями піта

Десерт: Запечена айва з горіхами та сиром

Вечеря: Сочевиця з тушкованими овочами

 

Сніданок: Пшоняна каша з бананами та арахісовим маслом

Перекус: Баба гануш зі свіжими овочами

Обід: Нут із тушкованими баклажанами

Десерт: Пудинг з насіння чіа з фруктовим пюре на основі рослинного молока

Вечеря: Запечені сезонні овочі з легкою заправкою