Лактоза міститься в коров’ячому, козячому, овечому молоці та молочних продуктах. Вона також може бути присутньою у переробленому м’ясі та інших продуктах харчування, тому корисно уважно читати етикетки, перш ніж використовувати куплений у магазині інгредієнт, готуючи їжу.

Молоко та молочні замінники

Ви можете легко замінити будь-який інгредієнт, що містить лактозу, на альтернативу, що не містить лактози. Які є варіанти?

Ідеї для страв без лактози

Ось декілька ідей від шеф-кухарів Unilever Food Solutions, які ви можете використовувати для включення страв без лактози у меню.

Сендвіч пастрамі з руколою і смаженим на грилі перцем  – пастрамі, класичне нью-йоркське в’ялене м’ясо, ідеально підходить для сендвічів. Просто будьте обережні і не кладіть на них вершкове масло!

Бейгл з омлетом, беконом та овочами – смажений на олії омлет, хрусткий бекон, свіжі помідори та салат – це ідеальний сніданок без лактози!

Шакшука – цей сніданок ізраїльської кухні складається з яєць, пасерованих в томатному соусі з великою кількістю ароматних трав і спецій.

Хемул Пейхон  – корейський омлет з морепродуктами та зеленою цибулею – це варіант вишуканого сніданку.

Пшоняна каша з кокосовим молоком, манго та гранатом – ця каша з екзотичними фруктами та кокосовим молоком обов’язково сподобається всім, хто любить солодкі сніданки.

Пад тай або тайська рисова локшина з креветками – страва, смак якої формується легким присмаком рибного соусу, а текстура – хрусткими паростками бобів мунг і смаженим арахісом.

Бургер з креветок і крабів з майонезом халапеньйо – варіант традиційного бургера, в якому класична м’ясна начинка замінена на смажені креветки.

Бургер Особуко з майонезом, гремолатою та томатним соусом – це бургер для справжніх гурманів! Тушкована у вині теляча гомілка гарантовано задовольнить гостей з найвибагливішими смаковими рецепторами.

Хрусткий фалафель із цвітної капусти з соусом із чимічуррі – фріттери з цвітної капусти можна подавати з овочами на хлібі піта або з салатом із хумусу та свіжим салатом «Табуле».

 

Стейк тартар із в’яленим яєчним жовтком і спаржею – у кожного шеф-кухаря є свій рецепт стейка тартар. Нам подобається саме рецепт із в’яленим яєчним жовтком, який ідеально доповнює смак яловичини.

Креветки на грилі з майонезом із ананасів і цитрусових – легка закуска без лактози з маринованих креветок, гострого соусу з ананасом та майонезу, що випромінює ніжний аромат лимона та апельсина.

Китайські спринг-роли з яловичини та манго – всі знають і люблять китайські спринг-роли, які, звичайно, не містять лактози. Дуже непогано змішати їхній пікантний смак з чимось солодким, наприклад, манго.

Карпаччо з восьминога – невелика, але ефектна закуска для більш вибагливих любителів морепродуктів.

В’єтнамський фо з локшиною і яловичиною– традиційний, поживний бульйон-основа з великою кількістю трав і спецій, який подається з рисовою локшиною та яловичиною.

Розкішний рибний суп – люкс-версія класичного рибного супу, що готується з морепродуктів і білого вина. Це дуже смачно!

Мінестроне – популярний італійський овочевий суп, який ми подаємо з крихітними кульками з пасти.

Крем-суп з білих овочів з петрушковою олією – ніжний аромат цього супу з білих овочів підсилюється оливковою олією з додаванням петрушки.

Салат із стручкової квасолі та грибів шимеї – традиційний простий салат із стручкової квасолі та грибів шимеї.

Салат табуле з фалафелем, хумусом та хрусткими хлібцями піта – Новий образ класичної ліванської страви – цей салат, створений шеф-кухарем Unilever Едвіном ван Гентом, складається з великої кількості свіжої зелені та хрустких гранатових кісточок. Цей салат корисний, швидко готується, має насичений смак та консистенцію.

Червоне карі з яловичиною – проста, але далеко не нудна страва! Декілька штрихів – і маємо вишукану бенкетну страву.

Tacos з рубленою свининою та підсмаженим ананасом – ці такос зі свининою та підсмаженим ананасом були створені на базі оригінальної страви з Мехіко «tacos al pastor» – страви, яка поєднує кухні індіанців майя, карибську та близькосхідну.

Гуа бао – парова булочка з тушкованими яловичими щоками – ви можете купити готові булочки гуа бао (напр. морожені). Також ідеально підійдуть для рецепту старопольскі дріжджові кнедлі.

Повільно печена свинина в корейському стилі – ця проста страва корейської кухні має справді неповторний смак завдяки глазурі теріякі.

Відбивні з баранини з вершковим соусом із додаванням червоного вина та виноградом – якщо ви шукаєте щось дуже особливе, спробуйте це поєднання баранини з насиченим червоним вином і солодким смаком винограду.